koláčik ako obláčik

sladké | November 9, 2015 | By

6BLbwXIdOTjrCWyh.jpg

 

Môj Juraj nemá rád tvaroh. Don´t ask me, aj takí ľudia sú. Takže čízkejkom sa nezavďačím. I čakali sme tuná minule návštevu a v chladničke bolo pol kila maskarpone, čo ako vieme, nie je tvaroh, všakáno. Vydalo z toho na koláčik ako obláčik.

Je to strašne ľahké. V mixérom (najlepšie kuchynským robotom) som rozdrvila 250 g maslových sušienok a zmixovala to so 150 gramami v mirkovlnke roztopeného masla. Natlačila do tortovej formy a uložila do chladničky. 

Oddelila som si do dvoch misiek 4 bielky a žĺtky. Biely vyšľahala na tuhý sneh a žĺtky do peny so šiestimi lyžicami cukru a jedným vanilkáčom.

Do peny vmiešala opatrne celé polkilové maskarpone (nič sa nestane, ak dáte 250 g maskarpone a 250 g tvaroh alebo kyslú smotanu alebo whatever, smotanový jogurt…) a zároveň 2 lyžice solamilu. nakoniec jemne, opatrne, pomaly vmiešala vyšľahané bielky.

Je z toho nádherná obláčiková hmota, ktorú som vykydla na pripravený korpus a piekla v rúre na 170 stupňoch cca 40 minút. Vytiahla som nadýchaný zázrak, ktorý vyzeral ako povrch mesiaca, no radosť pozrieť. 

Po vychladnutí už len ovocie, ideálne čerstvé, ja som mala mrazené, tak som ho povarila s trochou masla, vanilkového cukru a lyžičou solamilu, spravila sa taká hutnejšia, ovocnejšia, sladšia zmes 😉

YBh72f0FraX5f2XR.jpg mruvnNKfdomYA7x0.jpg iusqI7bua3zT6Z1Y.jpg 

lDGNK62fy2qCv5FZ.jpg

m7Q58VSPC9GBq2nG.jpg 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>